Wisselbeker is voor Kras Volendam

04-03-2012 23:20

Zondagavond hebben de handballers van Kras Volendam voor de derde keer op rij de BeNeLuxliga gewonnen. Na winst in Luxemburg, Antwerpen, werd de derde zege behaalt in de eigen sporthal Opperdam in Volendam. In de finale werd de Belgische kampioen Initia Hasselt met overtuigende cijfers verslagen 30-24.

Zaterdag tegen Lions speelde we niet goed zei Martin Vlijm na afloop. Vandaag heb je kunnen zien hoe sterk Volendam kan spelen. Na tien minuten stond Volendam al op een 4-7 voorsprong, maar de keeper van Hasselt Jeff Lettens voorkwam dat zijn ploeg al vroeg onder de zonden werd gelegd. Hasselt kwam terug naar 7-7 en neemt bij 9-8 zelfs de voorsprong. Tot aan de rust bleef het spannend en gaven de ploegen elkaar niet veel toe. Volendam nam steeds de voorsprong waarna Hasselt weer gelijk kwam. Bij rust was het verschil een punt in het voordeel van Volendam.

In de tweede helft ging het nog tien minuten gelijk op, maar na de 18-20 van 'L Hoest velde Jasper Adams met drie treffers op rij de Belgen 18-23. Vink en tweemaal Schilder schieten Volendam vervolgens naar 18-26. (47') Daarna werd het ook een beetje grimmig op het veld zeker als Hasselt terugkomt naar 21-26. Als Dennis Schellekens dan vervolgens een zeven meter van Hasselt stopt en ook de rebound weet te keren is het plecht definitief beslecht voor Hasselt. Volendam loopt uit naar 22-29 (54') Uiteindelijk eindigt de wedstrijd met een 24-30 overwinning voor Volendam.

Hasselt keepers Jeff Lettens was wel ontgoocheld na afloop. We hadden na de wedstrijd van gisteren gedacht dat we ze misschien wel konden pakken, maar vandaag speelde ze een pak beter en uiteindelijk moesten we het fysiek afleggen. Natuurlijk wil je graag winnen, maar Volendam was gewoon beter en heeft verdient gewonnen.